Covid-19, açıklanandan çok önce İtalya’daymış

İtalya’da resmi olarak ilk vaka şubat ayının ortalarında açıklandı. O günden bugüne 238 binden fazla koronavirüs vakası tespit edildi. Ancak İtalya’da yapılan bir araştırma, virüsün ilk vakanın tespitinden aylar önce ülkede olduğunu ortaya çıkardı.

Aralık ayına ait atık su örneklerinde koronavirüse rastlandı. Araştırma sonucuna göre, İtalya’da virüs, Çin ile neredeyse aynı zamanlarda ortaya çıktı. Ülkede salgına neden olan virüs, Milano ve Torino şehirlerinde geçen yılın Aralık ayına ait kanalizasyon suyu örneklerinde bulundu.

Araştırma ekibi, Ekim 2019 ile Şubat 2020 arasında 40 adet atık su örneği topladı. Örnekler iki farklı metotla, bağımsız laboratuvarda incelendi. İki farklı ekip, aynı sonuçlara ulaştı. Virüs, Aralık ayında Milano ve Torino’da alınan örneklerde görüldü.

Daha önce, ülkede ilk virüs vakalarının ocak ayında görüldüğü ancak tespit edilemediği için ilk vakanın Şubat ayında belirlendiği kaydedilmişti. Birçok uzman resmi rakamların gerçeği yansıtmadığı ve koronavirüsün Aralık 2019’da tespit edilmesinden çok önce dünyaya yayıldığı görüşünde.

İtalya’da koronavirüs nedeniyle 34 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Virüse yakalanan 180 bini aşkın kişi ise hastalığı yenmeyi başardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler