Hakaret unutulur zannetmeyin, üzerinden 8 yıl geçmediyse mahkemeye düşebilirsiniz

Hakaret gündelik hayatta en çok işlenen suçların başında geliyor. Özellikle sosyal medyanın da yaygınlaşmasıyla arkasında en fazla iz bırakan suçlardan biri durumunda.

CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında 2013 yılına ait bir tweetinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla avukatı tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Suçu işlediği iddia olunan 2013 yılında 17 yaşında olan Koyurga, ifadesi alındıktan sonra savcılık sorgusunun ardından mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.

Öğrenildiği andan itibaren altı ay içinde şikayetçi olunabilir

TCK’nın 125. maddesinde düzenlenen hakaret suçunun şikayet süresinin fiilin öğrenildiği andan itibaren altı aydır. Yani bir kişi kendisine hakaret edildiğini öğrendikten sonra altı ay içerisinde şikayetçi olabilir.

Hakaret suçunun zamanaşımı süresi ise sekiz yıl. Bir fiil, altı aydan sonra öğrenilse dahi sürenin sekiz yılı geçmemiş olması durumunda dava açılması mümkün olabiliyor.

“Hapse giren nadir, Cumhurbaşkanı’na hakaret edenler hariç”

Son olarak hakaret suçunun yaptırımı 3 ay ile iki yıl arasında arasında öngörülüyor. Hakaret suçundan genellikle hapis yatanın pek olmadığı ancak bunun istisnasının Cumhurbaşkanı’na hakaret suçları olduğunu kaydedildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler