ABD’de Floyd’un polis tarafından öldürülmesi protesto edildi

Amerikan basınında yer alan haberlere göre göstericiler, geçtiğimiz gün George Floyd’un öldüğü yerin yakınında bulunan 3. bölge polis merkezinde akşam saatlerinde toplandı.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı ve birçok bölgeye giriş çıkışları kapattığı alanda toplanan göstericiler, Floyd’un ölümüne neden olan polislerin cinayetle yargılanmasına yönelik sloganlar attı.

Göstericileri dağıtmak için polislerin göz yaşartıcı gaz kullandığı kameralara yansıdı. Olaylar devam ederken göstericilerin bölgede bulunan bir mağazayı ateşe verdiği, bir başka mağazayı ise yağmaladığı belirtildi.

Emniyet, protestoculara biber gazı ile müdahale ederken, bir protestocu CBS kanalına, “Bu gerçekten çok çirkin. Polisin, bu ortamı kendilerinin oluşturduğunu kabul etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yerel televizyon kanallarına yansıyan son haberlere göre olayların devam ettiği kaydedildi. 

Polisin evinin önüne gittiler

Diğer taraftan, göstericiler Floyd’u öldüren polis Derek Chauvin’in evinin önünde bir araya geldi.

Göstercilerin,”Nefes alamıyorum”, yazılı pankartlar taşıdıkları ve evin önüne ise “Burada bir katil yaşıyor” yazdıkları öğrenildi.

ABD’de polis geçen yıl 1000’den fazla kişiyi öldürdü

Floyd’un hayatını kaybetmesi ise ABD’de polisin öldürdüğü kişilerle ilgili kaygı verici istatistikleri yeniden gündeme getirdi.

Washington Post gazetesine ait bir veri tabanına göre, ABD’de polisler 2019’da 1014 kişiyi vurarak öldürdü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler