Soner Yalçın lüks villasının kaçak havuzunu imar barışına sokmuş

Odatv’nin sahibi ve Sözcü’nün köşe yazarı Soner Yalçın’ın Çeşme Ovacık’ta kapı girişine Atatürk resmi asarak tarım arazisine 3 kat ve 12 odalı bir villa yaptırdığı ve bir çok kaçak eklentiyi imar barışı kapsamına soktuğu belirlendi.

Sahibi olduğu haber sitesinden sürekli imar barışını eleştiren Soner Yalçın’ın kendi villası için aynı kanun tasarısından yararlanması şaşırtmadı.

5.3 dönümlük tarım arazisine bin metrekarelik villa

Araştırdım. Yalçın’ın 5.3 dönümlük tarlaya normal imar mevzuatında hiçbir şekilde yapamayacağı villanın toplam 1000 metrekare civarında olduğu belirtiliyor. Arazinin doğal SİT alanının içinde kaldığı ve CHP’li Çeşme Belediyesi de 2015’ten beri yıkım görevini yerine getirmediği diğer önemli bir bilgi.

Yalçın, burası için Aralık 2018’de imar barışından yararlandı. Bu gelişmelerden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğal SİT alanındaki inşaat için suç duyurusunda bulunması bekleniyor.

75 metrekarelik havuz için imar barışına başvurmuş
Yalçın’ın  villasının yanına 75 metrekarelik kaçak havuz yaptırdığı daha sonra imar barışına başvurduğu belirtildi.

Sol söylemleri sıklıkla kullanan, halkçı ve sosyalist argümanlar ile süsleyen Soner Yalçın’ın yasal olmayan lüks hayatı akıllarda bir çok soru işaretine sebep oldu.

Yüzde 5’ten fazla olmamalı

İmar Kanunu gereğince imarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlalara inşaat yapılabiliyor. Mevzuata göre; inşaat alanı katsayısının yüzde 5’den fazla olmaması, yapı inşaat alanları toplamının hiçbir koşulda 250 metrekareyi geçmemesi, saçak seviyelerinin zeminden yüksekliğinin 6.50 metreyi ve 2 katını aşmaması gerekiyor. Ancak, Soner Yalçın 5.3 dönümlük tarlanın üzerine 1000 metrekarelik kaçak bir köşk dikti ve yanına da havuz yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler