CHP’li Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında iftira soruşturması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki yapısıyla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Altun’un avukatının suç duyurusu üzerine “hakaret ve iftira” iddiasıyla başlatıldığı bildirildi.

Özgür Özel iftira atmaya alışkın

Mahkemenin verdiği tahliye kararının ardından, meclis sıralarından Halis Hoca hakkında mesnetsiz ithamlarda bulunan, birçok konuşmasında İslam’a düşmanlığını açıkca beyan eden CHP grup başkanvekili, Halis Hoca’nın tahliyesinin engellendiği mecliste açıklanınca alkış tutanların ilki olmuştu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada Altun’un avukatının 6 Mayıs 2020’de başsavcılığa Özel ve Özkoç hakkında şikayette bulunduğu bildirildi.

Altun’un avukatının yaptığı suç duyurusunda Özel ve Özkoç’un “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret, iftira ve resen tespit edilecek diğer suçlardan dolayı” cezalandırılması talep edildi.

Altun’un şikayeti

Edinilen bilgiye göre Altun’un, avukatı Sezgin Tunç, suç duyurusu dilekçesinde hukuka uygun gerçekleştirilen bir kiralama sürecinin Özel ve Özkoç tarafından siyasi ve rövanşist amaçlarla çarpıtıldığı ve gerçek dışı iddialarla onur, şeref ve saygınlığını rencide eden isnatlarda bulunulduğu kaydedildi.

Aleni hakaret ve iftiralar nedeniyle Altun’un kişilik haklarının ihlal edildiği, bu ihlaller nedeniyle durumun tahammül edilemez boyutlara ulaştığı ifade edilen dilekçede, “Bu nedenle kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret, iftira ve re’sen tespit edilecek diğer suçlardan dolayı şüphelinin cezalandırılmasını talep etme zarureti hasıl olmuştur.” ifadelerine yer verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler