Libya’da Hafter, ramazan ayı boyunca tek taraflı ateşkes ilan etti

Libya’nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grubun sözcüsü Ahmed el-Mismari, uluslararası çağrılara karşılık vererek ramazan ayı boyunca tüm askeri operasyonlara ara verdiklerini ve tek taraflı ateşkes ilan ettiklerini açıkladı.

Herhangi bir askeri adıma karşılık verme haklarının olduğunu söyleyen Mismari, ülkedeki askeri hedeflerinden vazgeçmediklerini vurguladı.

Sözcünün bu açıklamasından birkaç saat önce Hafter’e bağlı milislerin başkent Trablus’taki askeri sağlık kurumuna düzenlediği roketli saldırıda 1 sağlık çalışanı öldü, 6 görevli yaralandı.

Kısa bir süre önce, Hafter’e bağlı milislerin, başkent Trablus’un güneyindeki Msallata kentine attığı füzeler ve havan mermileri buradaki “Doğa Koruma Alanı’nda” yangına neden oldu.

Petrol zengini ülke, 2011’de Muammer el Kaddafi’nin öldürülmesinin ardından iç savaşa sürüklendi. Bu kaos neticesinde, sayısız milis Libya’da güç ve nüfuz için savaşıyor. 

Libya topraklarında  çok sayıda yabancı unsur da bulunmakta. Fayiz es-Serrac hükümeti Türkiye ile ittifak kurarken; Hafter, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır tarafından destekleniyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler