Yeni bir salgın daha!

İnsanlığı ilgilendiren her ciddi gündemin yanında parazit bir salgın olarak başgösteren bilgi kirliliği salgını yine gündemdeki yerini aldı. Covid-19 salgınıyla beraber ortaya çıkan bir salgın türüde bilgi kirliliği !

Bazen masum gibi görülsede insanların korkularından, cehaletlerinden ve doğru haber kaynaklarının yok denecek kadar az olması nedeniyle ciddi tehlikeler oluşturan bir salgındır. 

İnsanların Allah’ ın (ac.) dininden yüz çevirmesinin bir karşılığı olarak korku ve güvensizlik gibi psikolojik yıkıma sebep olan rahatsızlıkların azap olarak üzerlerine yapışması bu salgını tetikliyor. Bunu fırsat bilenler insanların korkularından besleniyor, krizi fırsata çeviriyor. Kimisi ekonomik, kimisi siyasi ve kimiside egosuna yönelik değerlendirdikleri bu durumun toplumsal olarak nasıl bir yıkıma yol açıp ve ileriye dönük ne tür sonuçlar doğuracağına önem vermiyor. 

Sağlık Bakanlığı görevlisi olduklarını söyleyerek ev sahiplerini bayıltıp soyanlardan sonra şimdide Sağlık Bakanlığı’ nın sahte olduğunu açıkladığı ( GİZLİ ) ibareli bir evrak sosyal medyada dolaşmaktadır. 

Bu evrak hakkında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA resmi twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

”Sosyal medya ve Whatsapp’tan yayılan ‘ GİZLİ ‘ belge GERÇEK DIŞIDIR. Panik yaratacağı bilinerek UYDURULMUŞTUR. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. DOĞRU HABER, RESMEN YAPILAN AÇIKLAMADIR. ”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler