Bağdat’taki ABD büyükelçiliği tahliye edildi!

Kataib Hizbullah yanlısı yüzlerce kişi son iki gündür düzenlenen ve 25 Şii milisin öldüğü hava saldırıları sonrası Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan ABD büyükelçiliğine yürüdü. Pentagon’un Haşdi Şabi’nin kilit grubu Ketaib Hizbullah’a yönelik 5 hava saldırısı düzenlediğini resmi olarak açıklaması sonrası bugün binlerce Şii milis grubu yanlıları ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplandı.

ABD’nin Irak ve Suriye’de düzenelediği saldırılarda İran rejimine bağlı Kataib Hizbullah örgütünün üst düzey komutanlarının da olduğu en az 25 milisin öldüğü açıklanmıştı. 

 

10.50 Elçilik binası tahliye edilirken, Kataib Hizbullah yanlısı çok sayıda Şii gösterici elçiliğin dış duvarlarına terör örgütünün flamlarını astı.

11.00 Göstericilerin elçilik binası önüne çadır kurmaya başladıkları ve sayılarının giderek arttığı gelen bilgiler arasında.

11.15 ABD elçilik personelinin boşalttığı binanın önünde toplanan ve içeri girmeye çalışan kalabalık arasında, terör örgütü Haşdi Şabi lideri Mehdi El Muhendis, Haşdi Şabi’ye bağlı Bedir Tugayları Komutanı Hadi el-Amiri ve Asayib Ehlilhak lideri Kays el-Hazali’nin de olduğu görüldü.

11.55 Reuters, ana kapıya konuşlanan Irak özel kuvvetlerinin kalabalığın içeri girmesini engellediğini duyurdu.

12.00 Ardından Irak Dışişleri yetkilileri, Reuters’e, ABD Büyükelçisi ve elçilik çalışanlarının dün Bağdat’tan tahliye edildiğini söyledi.

12.10 Göstericiler tarafından ABD Bağdat büyükelçiliğinin dış duvarları ateşe verildi.

12.15 Kataib Hizbullah yanlısı Şii göstericiler ABD büyükelçilik kompleksinin ana girişindeki güvenlik kabinini ateşe verdi

14.00 Haşdi Şabi ve Kataib Hizbullah yanlılarının yerleşkede kalan ABD askerleri ile karşı karşıya gelmeleri an meselesi! Irak güvenlik güçleri olası bir katliamı önlemek için göstericilere müdahale etti. En az 20 gösterici yaralandı.

14.10 Associated Press (AP), elçilik binasının damına ABD askerlerinin çıktığını duyururken, elçiliğin içinde resepsiyon masası etrafında konuşlanan ABD askerlerinin dışarıdaki protestocular tarafından çekilen videoları paylaşıldı.

14.20 Az sayıda ABD askerinin bulunduğu elçilik yerleşkesini girmeye çalışan Haşdi Milisleri, Irak güvenlik güçlerinin gazlı ve plastik mermili müdahalesi sonrası başarısız oldu.

Kaynak: Tevhid Gündemi

 

engmmbowkauzpnk.jpg

engozzexsaykerl.jpg

engmo5mw4aauf3u.jpg

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler