Irak’ta göstericilere silahlı saldırı: 16 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta dün gece saatlerinde protestocuların çadırlarının bulunduğu  alanın yakınlarında silahlı kişi yada kişilerin açtığı ateş sonucu en az 8 kişi hayatını kaybetti, 20’den fazla kişi de yaralandı. Daha sonra ölü sayısının 16’ya yükseldiği açıklandı.

Tahrir Meydanı yakınlarında meydana gelen hadise sonrası ülkedeki önde gelen Şii lider Ali Sistani dış müdahale olmadan yeni bir başbakanın bir an evvel seçilmesi gerektiğini açıkladı.

Sistani, Hamaney’in müdahalesinden rahatsız

Sistani’nin bu sözleri saldırıda İran destekli milis grupların olduğunu ima ettiği şeklinde yorumlandı. Sistani daha önce de silahsız göstericilerin öldürülmesine tepki göstermiş, öte yandan protestoculardan da gösterilerine barışçıl bir şekilde devam etmelerini ve sabotajlara müsaade etmemelerini istemişti.

İran’ın açık bir şekilde desteklediği eski Başbakan Adil Abdulmehdi’nin protestolar sonrası görevinden istifa etmesinin ardından Tahran yeni kurulacak hükümette de etkin olabilmek için çalışmalarına ağırlık vermişti. Bu hafta içerisinde Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Bağdat’ı ziyaret ettiği rapor edilmişti.

Bağdat hükümeti Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in 16 Aralık’a kadar yeni bir isme hükümet kurması için yetki vermesi gerekiyor. Bu ismin de 1 ay içerisinde hükümeti kurarak parlamentonun onayına sunması gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler