Ebu Hanzala Hoca’nın mahkemesinin dördüncü duruşması

Ebu Hanzala Hoca’nın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanığın 4. duruşması bugün saat 14:00’da Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. Duruşma ile ilgili tüm gelişmeleri sitemizden anbean takip edebilirsiniz.

Mahkemenin ilk duruşması 15 Aralık tarihinde görülmüş, 11 tutuklu sanıktan 3 kişi tahliye olmuştu. İkinci duruşması ise 6 Şubat tarihinde gerçekleştirilmiş, 3 kişinin daha tahliyesine karar verilmişti. 16 Mart’ta görülen duruşmada 5 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verilmiş, mahkeme 25 Nisan’a (bugün) ertelenmişti.

Sonuç

Bugün görünlen duruşmada Ebu Hanzala Hoca’nın da aralarında bulunduğu 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 23 Mayıs’a erteledi.

Ebu Hanzala Hoca‘nın Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmada yaptığı konuşmadan bazı bölümler: 

 “İddianamede bize atfedilenlerin bir çoğu bizim dini düşüncelerimizdir. Ben Demokrasi’yi kabul etmek, Atatürk’ü, Cumhurbaşkanını sevmek zorunda değilim. Allah’ın şeriatı ile yönetilen bir ülke istemek benim en doğal hakkımdır.”

“Türkiye’de demokrat demokrasiyi, sosyalist sosyalizmi, komünist komünizmi istiyorsa; ben de Allah ve Rasulü’ne iman eden müslüman olarak beşerin koyduğu kanunlarla değil, Alemlerin Rabbi olan ve beni yaratan Allah’ın koyduğu kanunlarla yönetilen bir ülkede yaşamak istiyorum…Ben asker, polis, memur veya diyanet imamı olmak zorunda değilim.”

“Cumhuriyet sistemi övüne övüne hilafeti ilga etmiştir. Ben olmayan bir şeyi dillendirmiyorum. Bu da okulda zorla ezberlettirilen bilgilerden bir tanesidir. Bunu eleştirmek de benim en doğal hakkımdır.”

14:00 Mahkeme heyeti duruşma için yerlerini aldılar. Duruşma birazdan başlayacak inşaallah.

14:24 Duruşma, SEGBİS’te yaşanan aksaklık nedeni ile yarım saat sonra başlayacak.

14:35 Duruşma başladı.

14:46 Duruşma, mahkeme heyetinin ilgili kurumlara yazılan yazılara cevap verilip verilmediğini kontrol etmesi ile devam ediyor.

15:08 SEGBİS ile Denizli’ye bağlanılamadığından ötürü duruşmaya kısa bir ara verildi.

15:42 Mahkeme, kaldığı yerden yeniden başladı.

16:02 Mahkeme sanıkların savunmaları ile devam ediyor.

16:15 Savcı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

16:16 Avukatların savunması alınıyor.

17:06 Mahkeme heyeti, karar için ara verdi.

17:22 Karar okunuyor.

17:30 Mahkeme Heyeti, Ebu Hanzala Hoca’nın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıkların “tutukluluk hallerinin” devamına karar vererek, duruşmayı 23 Mayıs’a erteledi.

 

(Sayfayı yenilemeyi unutmayınız…)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler