Güney Afrika, 1 milyon doz aşıyı elden çıkaracak!

Coronavirüsün en etkili varyantlarından biri olan 501Y.V2 adlı varyantın görüldüğü Güney Afrika, Hindistan’dan aldığı 1 milyon doz AstraZeneca aşısını elinden çıkarmayı hedefliyor. Aşının üreticilerinden Serum Institute of India, virüsün mutasyonlu halinin ilk görüldüğü ülkelerden biri olan Güney Afrika’nın, söz konusu dozları iade etmeyi talep ettiğini aktardı.

Sağlık Bakanlığı Genel Direktör Yardımcısı Anban Pillay ise Reuters’a yaptığı açıklamada hükümetin aşıları Afrika Birliği üye ülkelerine dağıtmayı planladığını belirtti. Güney Afrika aynı zamanda aktarılana göre aşılar için ödenen paranın da bir kısmını kurtarmak istiyor.

Reuters, konuyla ilgili olarak aktardığı haberde, hükümetin 1 milyon doz aşıyı ihtiyaç sahibi ülkelere satabileceğinin de altını çizdi. Pillay iddia edilenin aksine aşıları Serum Institute of India’ya iade etmek gibi bir taleplerinin olmadığını söyledi. Peki tüm dünya aşı ararken Güney Afrika neden elindeki 1 milyon dozu dağıtmanın yollarını arıyor?

Sorunun cevabı mutasyonda yatıyor. Dünyada görülen en güçlü mutasyon varyantlarından biri olan ve Güney Afrika’da mevcut vakalarda baskın hale gelen 501Y.V2 varyantının ülkenin aldığı AstraZeneca aşısına karşı dirençli olduğu yapılan testler sonucunda ortaya çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler