Avukat Mahmut Şahin yeni yargı düzenlemesi hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından geçtiğimiz hafta dile getirilen “yargıda reform” vurgusunu değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mahmut Şahin, yapılacak düzenlemelerle sistemin tamamını kapsıyan bir zihniyet değişimine gidilmesi gerektiğini söyledi.

Dile getirilen hukk ve adalet reformlarının içeriğinin Türkiye’de uzun süredir birçok kesim tarafından yaşanan hukuksuzluklar ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adalet vurgusu ve yeni reform paketlerinin gündeme geleceği açıklamasının ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de dile getirdiği “adalet yerini bulsun varsın kıyamet kopsun” söylemi toplumda ciddi ses getirdi.

“Yargıda Reform” düzenlemelerine ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Avukat Mahmut Şahin, vatandaşların adalete olan güvensizliği, güvenlik soruşturmaları, Kürt meselesi, 28 Şubat mağdurları, Sivas mağdurları ve Halis Bayancuk yargılamaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak yapılacak düzenlemelerde bir zihniyet değişimine gidilmesi gerektiğini vurguladı.
 

Bazı adımlar atıldı. Yeniden yargılamaların önü açıldı. Fakat yeniden yargılamalarla birlikte hâlâ mağduriyetler giderilmiş değildir. Bu insanların hak ve hukukları teslim edilmemiştir. Diğer taraftan Sivas mağdurları var. Hiç kimsenin belki de dillendirmediği, gerçekten son derece haksız, hukuksuz bir dosyadır. Bu dosyalar bir tarafa son dönemlerde özellikle güvenlik soruşturmaları, mülakatlar üzerinden insanların mağdur edildiği, işe girmelerinin önlendiği veya işe girenlerin işten atıldığı bir süreç var. FETÖ soruşturmalarında yine gelişi güzel bazı operasyon ve soruşturmaların yapılması, sonradan pardon denmesi meselesi var. Bazı yazarlar sırf yazar oldukları için müebbetle yargılandılar ve hâlâ içeride olanlar var. Siyasetin yargı üzerindeki baskısının kalkması gerekiyor. Yakın zamanda gündeme gelen Ebu Hanzala olarak bilinen Halis Bayancuk dosyası gerçekten rahatsız edici. Aykırı eleştirel düşünceler var ama bunlar yasadışı bir örgüte atfedilecek bir düşünce değil. Ancak her nasılsa mahkemeler patır patır üst düzey yöneticilikten ceza vermeye başladılar. Tabi medya bunu gördü ve gündeme getirdi. Bu mağduriyet halen devam etmektedir. Sistem halen mağduriyet oluşturuyor. Güvenlik soruşturmaları, mülakatlar ve içi boş dosyalar üzerinden mağduriyetler oluşturuluyor. Dolayısıyla bu, kişinin güvenliğini, özgürlüğünü ve hukuki özgürlüğünü alt üst etmektedir. Sistemi adeta yok etmektedir.
 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler