TikTok, kendi politikalarını ihlal eden 380 bini aşkın videoyu kaldırdı

Çinli ByteDance firmasına ait olan sosyal medya platformu TikTok, kendi nefret söylemi politikalarını ihlal eden 380 bin videoyu Amerika servislerinden kaldırdığını açıkladı, ayrıca bu içerikleri yükleyen 1.300’den fazla hesabı da kapattığını belirtti.

Yayınladığı basın bülteninde firma, ırk temelli taciz içerikleri de dahil olmak üzere, organize nefret gruplarına, soykırım ve kölelik gibi şiddet eğilimli içeriklere yönelik sıfır tolerans anlayışıyla hareket edildiğinide belirtti.

 

 

TRUMP’IN ÇİNLİ FİRMALARA MÜDAHALELERİ SÜRÜYOR

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Trump, ulusal verilerin güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle WeChat ve TikTok’un Amerika’daki hisselerini devretmemesi halinde 90 gün içinde yasaklanacağına yönelik bir kararname imzalamıştı. Kararname, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının sonuçlarından biri olarak görülüyor. Ayrıca Washington yönetimi, Temiz Ağlar Programı adını verdiği çalışmayla Pekin’e yakınlığıyla bilinen firmaları kendi telekomünikasyon ağlarından uzak tutmaya hazırlanıyor.

TIKTOK SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

TikTok ise kendine yöneltilen suçlamaları reddetmiş Firma, Çin hükumetiyle hiçbir zaman kullanıcı verilerini paylaşmadığını belirterek, böyle bir şey istense dahi kullanıcıların verilerine saygılı olduklarından dolayı kabul etmeyeceklerini açıklamıştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler