Laboratuvar ortamında üretilen kültür etine ilk onay Singapur’dan geldi

ABD’li Eat Just’ın ürünü 1200 litrelik bir biyoreaktörde üretiliyor ve daha sonra bitki bazlı muhtevayla birleştiriliyor. Şirket böylece etin hayvan öldürülmeden üretildiği bir geleceğin kapısını açabileceğini söylüyor.

Biyoraktörlerde, hayvan öldürülmeden üretilen et, dünyadaki ilk satış onayını Singapur’dan aldı. Guardian gazetesinin haberine göre bu gelişme et endüstrisinde büyük bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

Gerçekten güvenli mi?

ABD’li Eat Just adlı şirket tarafından üretilen “tavuk parçaları” Singapur Gıda Ajansı’nın güvenlik onayından geçti ve şirket bu onayın, etin hayvan öldürülmeden üretildiği bir geleceğin kapısını açabileceğini söyledi.

Dünya genelinde onlarca şirket, kültür tavuk, sığır ve domuz eti geliştiriyor. Amaç endüstriyel hayvan yetiştirciliğinin iklim değişikliği ve doğa üzerinde etkisini azaltırken, daha temiz, ilaçsız ve hayvanların eziyet görmediği bir et üretimi olduğu iddia edliyor.

Söz konusu gelişme ile ilgili medyaya servis edilen haberin içeriğinde ise çok sayıda kapalılık bulunuyor. Bunların başında etin üretim safhalarının şeffaf olmaması ve tüketiciye yüzeysel bir bilgi verilmiş olması gösteriliyor.

Habere göre şu anda her gün 130 milyon tavuk ve 4 milyon sığır eti için kesiliyor. Dünyadaki memelilerin yüzde 60’ı besi hayvanı, yüzde 36’sı insan ve sadece yüzde 4’ü vahşi hayvanlar.

Eat Just’ın ürünü 1200 litrelik bir biyoreaktörde üretiliyor ve daha sonra bitki bazlı muhtevayla birleştiriliyor. Ürün, normal tavuğa göre çok daha pahalı ve sadece Singapur’daki bir restoranda satılacak, ancak Eat Just üretim boyutları büyüdükçe, daha da ucuzlayacağını belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler