Konya Tarım Fuarı, uluslararası alanda rekor katılımla gerçekleşti

Konya

Her yıl Mart ayında düzenlenen fuar, Ramazan ayı nedeniyle bu sene Nisan ayına ertelendi. Çiftçilerin sezona başladığı bu ayda fuara ilginin az olması endişesine rağmen geçen haftanın yağışlı geçmesi organizasyonu olumlu etkiledi.

Etkinliğe, 14 ülkenin tarım bakanı ve bakan yardımcıları ile 30’a yakın ülkenin büyükelçi ve ticaret ataşesi seviyesinde temsilcileri katıldı.

KTO TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde 8-12 Nisan’da düzenlenen 21. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı (21. Konya Tarım Fuarı), Türkiye’nin en büyük sektörel buluşmalarının başında geliyor.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, bu yıl 21’incisi düzenlenen Konya Tarım Fuarı’nın, 6-8 aydır iç pazarda ve ihracatta zorlanan tarım makineleri sektörüne ciddi bir moral kazandırdığını söyledi.

“79 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden 251 bin ziyaretçi ağırlandı”

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara katılan ziyaretçilerin büyük bölümünün satın alma ve işbirliği amacıyla Konya’ya geldiğini belirtti.

Fuarın bu yıl ramazan ayı nedeniyle alışılmışın dışında olarak nisan ayında gerçekleştirildiğini belirten Öztürk, “Katılımcı firmalar açısından nisan ayı, tarım sezonunun başlaması nedeniyle başta tereddüt oluştursa da hava şartları lehimize oldu. Yağışlar nedeniyle tarlaya giremeyen çiftçiler fuara yöneldi. Hem sektör adına, hem Konya adına hem de ülkemiz adına çok başarılı bir fuar geçirdik.” diye konuştu.

Öztürk, fuara 20 ülkeden 436 firmanın katılım sağladığını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

“Toplamda 79 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden 251 bin ziyaretçi ağırlandı. Bu rekor sadece Türkiye çapında değil Avrupa genelinde de çok güçlü bir fuarı işaret ediyor. 14 ülke bakan ve bakan yardımcısı seviyesinde, yaklaşık 30 ülke ise büyükelçi ve ticaret ataşesi düzeyinde temsil edildi. Ayrıca yabancı ziyaretçiler ticaret amacıyla fuarda yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler