1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsveç de Covid-19'a direnemedi
İsveç de Covid-19'a direnemedi

İsveç de Covid-19'a direnemedi

Daha önce salgına yönelik gevşek politikalar izleyen İsveç bu konuda politika değiştirerek Avrupalı komşularının izinden gitmeye karar verdi.

A+A-

Daha önce salgına yönelik gevşek politikalar izleyen İsveç bu konuda politika değiştirerek Avrupalı komşularının izinden gitmeye karar verdi ve koronavirüs önlemleri açıklayan son ülke İsveç oldu.

Ülkedeki vaka sayılarında görünen artış nedeniyle politika değiştirdiklerini açıklayan İsveç Başbakanı Stefan Lofven şöyle konuştu:

"Hatalı istikamette gittiğimizi fark ettik. Durum son derece ciddi. Şimdi tüm vatandaşların sorumluluk ve önlem alması gerekiyor. Gelişmelerin ne kadar tehlikeli olduğunun farkındayız."

10 milyon nüfuslu ülkede yeni önlemler Salı günü uygulamaya başlandı.

İsveç'ten bir gün önce Avusturya ve Yunanistan da yeni ve öncekilere göre daha sert önlemleri uygulamaya soktular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.