İran’ın güneyinde Basra Körfezi kıyısında yer alan Bender Abbas Limanı’nda şiddetli patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 5’e, yaralananların sayısının da 700’e yükseldiği bildirildi.
İran’ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Abbas ketindeki Recai Şehr Limanı’nda patlama meydana geldi. Patlamanın limandaki bazı konteynerlerin patlaması nedeniyle meydana geldiği ve olayda 5 kişinin hayatını kaybettiği, 700 kişinin de yaralandığı bildirildi. (DHA)

Olay bölgesinden gelen görüntülerde de patlamanın şiddeti dikkati çekerken limanın bir kısmının büyük hasar gördüğü anlaşıldı.
İran devlet televizyonuna konuşan Hürmüzgan eyaletinin Kriz Yönetimi Genel Müdürü Mehrdad Hasanzade, eyalete bağlı Bender Abbas’ın Recai Limanı’ndaki patlamada yaralananların sayısının 700’e çıktığını bildirdi. Hasanzade, olayda hayatını kaybedenlerin sayısının da 5’e çıktığını aktardı.
Patlamadan sonra meydana gelen yangının söndürülmesi için çalışmalar halen devam ediyor.