Avustralya’dan koronavirüsle mücadelede önemli bir adım!

Avustralya’da yeni tip korona virüsünü (covid-19) tanıma adına yapılan çalışmalarda önemli  bir adım atıldığı söylendi.
Bilim adamları bir aşı geliştirmek için uğraşırken, Avustralya’daki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’ndeki araştırmacılar, ülkenin ilk koronavirüs hastalarından birinin bağışıklık tepkilerini haritalayarak virüsü anlamada önemli bir adım attıklarını söyledi.
40’lı yaşlarında kimliği belirsiz bir kadının kan sonuçlarını inceleyerek, insanların bağışıklık sistemlerinin koronavirüse tipik olarak griple aynı şekilde tepki verdiğini keşfettiler.Salı günü yaptığı açıklamada, ülkenin sağlık bakanı dünya çapında 168.000’den fazla insanın bulunduğu ve en az 6.610 kişinin öldüğü virüsle ilgili olarak, aşı ve tedavinin geliştirilmesinde önemli bir adım olduğunu söyledi.
Enfekte olanların çoğu sadece hafif semptomlar yaşarken, hastaların yüzde 20’sinde şiddetli veya kritiktir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) virüs ölüm oranının yaklaşık yüzde 3,4 olduğunu tahmin ediyor.Araştırmacılar, bulguların bilim adamlarının bazı hastaların neden iyileştiğini anlamasına yardımcı olurken, diğerleri daha ciddi solunum problemleri geliştirdiğini söyledi.
Melbourne Üniversitesi mikrobiyoloji ve immünoloji profesörü Katherine Kedzierska, “İnsanlar daha büyük COVID-19 kohortlarındaki bağışıklık tepkilerini anlamak ve ölümcül sonuçları olanlarda neyin eksik olduğunu anlamak için yöntemlerimizi kullanabilirler” dedi.
Araştırmacılar, Avustralyalı hastanın bağışıklık tepkisini izlediklerinde, ne zaman iyileşeceğini doğru bir şekilde tahmin edebildiler. Araştırmacılar hastayı isimlendirmedi, ancak Çin’deki koronavirüs salgınının merkez üssü Wuhan’dan tahliye edilen bir Avustralya vatandaşı olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Greg Hunt bu gelişmeyi “dünya lideri” ve hastalık üzerine yapılan araştırmalarda önemli bir gelişme olarak nitelendirdi. Hunt, gazetecilere verdiği demeçte, “Hangi adayların başarılı olma olasılığının yüksek olduğunu belirleyerek bir aşının hızlı takibi ile ilgili.” “Bu aynı zamanda zaten koronavirüsü olan hastalar için hızlı izleme potansiyel terapileri ve tedavileri ile ilgilidir.” açıklamalarında bulundu.
Dünyadaki en az bir düzine ilaç üreticisi, hızlı yayılan bulaşıcılık için aşılar veya antiviral ve diğer tedaviler üzerinde çalışıyor. Ancak, çabaya katılan şirketlerin yöneticilerine göre, hızlandırılsa bile, onaylanana kadar bir yıldan fazla sürecek bir süreçte aşı yatırım maliyetleri 800 milyon dolar kadar yüksek olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler