Lukaşenko’ya bir darbe de kamu yayıncılarından geldi

Greve katılan BTRC çalışanlarından Vyacheslav Lomonosov ‘kendisinin ve meslektaşlarının gerçeklerin yayınlanmasını engelleyen yasaklara daha fazla dayanamayacaklarını’ belirtti.

Lomonosov verdiği demeçte “İnsanlar ölüyor, tecavüze uğruyor, binlerce kişi protesto ediyor ve biz yayınlarımızda her şey yolunda, hiçbir sorun yok diyoruz. Artık halkın gerçekleri televizyondan öğrenebilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Rus gazetecilerin greve giden meslektaşlarının yerine çalışmaya başladığı iddiası

Devlet başkanlığı koltuğuna oturduğu 1994 yılından bu yana devlet denetimindeki medya aracılığıyla gücünü pekiştiren Belarus lideri Lukaşenko’nun geniş katılımlı protesto gösterileri sırasında da bilgi akışını kontrol altında tutmaya çalıştığı belirtiliyor. Eylemlerin ilk dört gününde polisin özellikle bağımsız Belarus medya kuruluşlarını ve yabancı gazetecileri hedef aldığı, bir kısmını gözaltına alırken, bir kısmını dövdüğü ya da ekipmanlarını ve hafıza kartlarını kullanılamaz hale getirdiği bildiriliyor.

Ülkeyi günlerdir ayağa kaldıran protesto gösterileri ve grevlere katılanlar Lukaşenko’nun istifasını istiyor. 300’e yakın devlet televizyonu çalışanı ve gazetecinin başlattığı grevin, ülkeyi 26 yıldır demir yumrukla yöneten liderin kontrolünü sarsabileceği belirtiliyor.

Öte yandan Belarus Gazeteciler Birliği’nden yetkililer, Rus gazetecilerin greve giden meslektaşlarının yerine çalışmak üzerine davet edildiğine ve haber üretmeye başladığına dair duyumlar geldiğini açıkladı. Bu olay, Rusya’nın Lukaşenko’yu himaye etmesinin bir yansıması olarak kayıtlara geçmiş oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler