Twitter hackleme olayıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Bugüne dek görülen en büyük siber saldırılardan biri olan, önde gelen politikacıların ve ünlü isimlerin Twitter hesaplarının ele geçirildiği hackleme olayıyla ilgili üç kişi tutuklandı. Tutuklanan kişilerden birinin 17 yaşında, diğerinin 19 yaşında olduğu belirtildi.

Olayla ilgili, ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan 17 yaşındaki Graham Ivan Clark, 22 yaşındaki Nima Fazeli ile 19 yaşındaki İngiliz vatandaşı Mason Sheppard’ın tutuklandıkları, kara para aklamak ve kişisel bilgileri satmakla suçlandıkları belirtildi. 

Elebaşı Graham Ivan Clark henüz sadece 17 yaşında

Graham Ivan Clark ile ilgili araştırmaları yürüten otoriteler, Twitter saldırısı öncesinde de dikkat çekmeyi başaran 17 yaşındaki Clark’ı zaten markaja almış durumdaydılar. Yetkililer, Clark’ın hesabında bulunan 700.000 Dolar değerindeki Bitcoin’e de el koydu.

Öte yandan Twitter, geç de olsa problemin üstesinden gelerek güven tazelemeye çalıştı. Fakat bu olduğunda, hackerlar ele geçirdikleri 45 farklı hesap ile çoktan işe koyulmuş; bunlardan 36 tanesinin de kişisel yazışmalarına ulaşmıştı bile.

Hackerların, 7 hesabın da bütün bilgilerini ele geçirerek yazışmalar da dahil her şeyi indirdikleri belirtildi. Ülke genelinde, insanlardan haksız şekilde para çalmaya kalkan Clark, ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya.

İzlerini kaybettirmek için Bitcoinlere dokunmadılar

FBI’dan yapılan açıklamaya göre polisler, internet korsanlarının izlerine Bitcoin hesapları üzerinden ulaştı. Yapılan incelemelerde, sanal para birimlerinin alınıp satıldığı Coinbase isimli internet sitesine, zanlılardan Fazeli ve Sheppard’ın ev IP adreslerini kullanarak ve ehliyetlerini yükleyerek üye oldukları belirlendi. 

Yetkililer, bilgisayar korsanlarının Bitcoin hesaplarında biriktirdikleri 100 bin dolar değerindeki parayı hiçbir yere aktarmadıklarını ve takla atma olarak adlandırılan yöntemle izlerini kaybettirmeye çalıştıklarını belirtti. 

Hackerlar bu eylemi gerçekleştirmek için nasıl bir yol izledi

Clark ve ekibinin hedef aldığı ilk kesim, Twitter çalışanları idi. Üst düzey Twitter çalışanlarının hesapların şifrelerini sıfırlama yetkisi olduğunu fark eden hackerlar, Twitter çalışanlarının admin hesaplarına ulaşarak; birçok önemli şahsın şifrelerini sıfırlayarak, hesapları ele geçirdiler. Bu noktada akıllara gelen ve polemik sebebi olan Başkan Donald Trump’ın hesabının neden ele geçirilemediğine değinecek olur isek; Trump gibi devlet kademesinde üst seviyelerde bulunan insanların hesapları, olası risklere karşı normal prosedürlerin üstündeki güvenlik önlemleriyle korunuyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler