Yunanistan Dışişleri Bakanı: Baskı veya tehdit olmadan Türkiye’yle diyaloğa hazırız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, temaslarda bulunmak üzere başkent Atina’da bulunan İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İş Birliği Bakanı Arancha Gonalez Laya ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

İspanyol bakan ile sığınmacı konusu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri ele aldıklarını belirten Dendias, Libya konusunda AB’nin daha aktif bir tutum sergilemesi gerektiği konusunda Laya ile mutabık kaldıklarını duyurdu.

Dendias, Laya’nın dün Ankara’da temaslarda bulunduğunu hatırlatarak, “Yunanistan’ın da komşusu Türkiye’ye karşı saygılı olduğunu” öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarıyla ilgili açıklamalarına değinen Dendias, “Baskı veya tehdit olmadan Türkiye ile diyaloğa hazırız. Türkiye ile tek sorunumuz, kıta sahanlığı ve deniz yetki alanlarının belirlenmesidir.” dedi.

Laya ise dün Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldiğini anımsatarak, “Edindiğim izlenime göre Türkiye, Atina ile diyalog arzu ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler