Portland’da göstericilerden biber gazına karşı sıra dışı önlem

ABD’de eylemciler kendilerini polisin gaz bombasına karşı yaprak süpürgesi korudular.

ABD’nin Oregon eyaletinde bulunan Portland kentinde polis ile eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

Polisin yoğun olarak gaz bombalarına karşı eylemciler yaprak süpürgesini kullanıyor. Sosyal medyaya düşen bir videoda göstericilerin polise karşı kalkan ve yaprak süpürge kullanması dikkat çekti.

Neler yaşanmıştı?

Polis şiddeti karşıtı gösterilerin şiddet olaylarına dönüştüğü Portland’da hafta sonu protestocular, federal mahkeme binasının girişini ateşe vermişti.

Mahkeme binası içerisindeki federal güvenlik güçleri ise protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

ABD İç Güvenlik Bakan Vekili Chad Wolf ise Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler’in, federal güvenlik güçlerinin kentteki şiddeti tırmandırdığı iddiasını “tamamen sorumsuz bir yorum” olarak nitelemişti.

Wolf, Bakanlığın sorumluluklarından geri adım atmayacağına işaret ederek, “Gerilimi tırmandırmıyoruz, federal binaları koruyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

Geçen hafta kentteki federal güvenlik güçlerinin protestocuları gözaltına almak için plakasız araç kullanması büyük tepki çekmişti.

ABD’nin Minnesota eyaletinde polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren siyahi Amerikalı George Floyd için birçok kentte düzenlenen protestolar Oregon eyaletinin Portland kentinde de devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler