Güneşli’deki esnaf saldırılarını PKK bağlantılı örgüt üstlendi

Bağcılar Güneşli’deki kundaklamaları PKK türevi olduğu düşünülen ismi ilk defa duyulmuş bir örgüt üstlendi. Ateşin Çocukları İnisiyatifi adlı söz konusu örgüt, İstanbul’da küçük çaplı esnaflara ait 12 işyerini ateşe verdiklerini duyurdu.

Güneşli’de ateşe verdikleri dükkanların hemen hemen tamamı bir milyoncu olarak tabir edilen küçük çaplı mahalle esnafına ait olması saldırıların PKK örgütünün eylem tarzı ile uygunluk gösteriyor. 

Gündüz vakti dükkanlara girerek kolay tutuşabilecek reyonlara zaman ayarlı yanıcı düzenek bırakan 3 örgüt üyesi olayın ilk günü polis ekiplerince yakalanmıştı

Kendilerine Ateşin Çocukları İnisiyatifi adını koyan adı duyulmamış örgüt yaptığı yazılı açıklamada ayrıca 13 Temmuz günü Muğla’ya bağlı turistik ilçe Bodrum’da “Türklere ait” oldukları iddiası ile üç servis minibüsünü ateşe verdiklerini öne sürdüler.

15 Temmuz’da İzmir Kemalpaşa’da “AKP’li faşist soykırımcılara ait” iddiası ile bir fabrikayı yaktıklarını belirten İnisiyatif, aynı açıklamada İstanbul Bağcılar’da bir mahallede bulunan 12 işyerini ateşe verdiklerini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler