Florida’da kaçak kanguru yoğun kovalamacanın ardından yakalandı

Güney Florida’da perşembe sabahı bir kangurunun  kaçış girişimi, polisin asi Avustralyalı’yı bol zıplamalı bir kovalamacanın ardından ele geçirmesiyle sona erdi.

Fort Lauderdale sokaklarında düşük hızlı ama bir okadar yorucu bir kovalamacada polisi peşinden sürükleyen kanguru sonunda yakalandı ve gözaltına alındı.

Polis memurları saat 9.00 civarında halktan ihbar telefonları aldıktan sonra, Kuzeydoğu İkinci Cadde’nin 1300 numaralı blokunun yakınlarındaki olay mahalline vardı.

Yakındaki helikopterlerden çekilen görüntülerde, öğle saatlerinde gözaltına alınmadan önce birkaç ekibin bu sevimli ve tüylü kaçağın çevresini sardığı görüldü.

Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, polisin telaş içerisindeki müdahalesine rağmen kangurunun sakin tavırlarını sürdürmeye devam ettiği görülüyor.

Yerel 10 News kanalına konuşan Norvis, şu ifadeleri kullandı:

26 yıldır polis memuruyum. Yılan ve piton ihbarları almıştım, belki timsah ihbarı bile, ama hiç buralarda kanguru duymamıştım.

Avustralya’ya özgü kanguru gibi egzotik hayvanlar Fort Lauderdale’de yasal değil. Fakat yerel haberler, kayıp keseli hayvanın evcilleştirilmiş olduğuna dikkat çekti ve evcil hayvan olarak bakan bir bölge sakinine ait olduğunu bildirdi.

Polis, Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu’nun incelemelerde bulunup kanguruyu başka bir yere götürdüğünü söyledi. Belgesiz göçmenin sınır dışı edilip edilmeyeceği ise bilinmiyor.

 

 

Fort Lauderdale egzotik hayvanlara izin vermese de Florida yasaları Sınıf III egzotik hayvanlar kategorisine giren kanguru gibi bir hayvanın uygun izinle eyalette tutulmasına izin verebilir.

Polis Çavuşu Sienna Greenlaw, komisyon soruşturması tamamlanana kadar, isimsiz kaçağın at ahırlarındaki parmaklıklar ardında kalacağını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler