ABD’de normalleşme bir türlü gerçekleşmiyor

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre, yeni tip koronavirüs Covid-19 pandemisinin merkez üssü olan ABD’de son 24 saat içinde 65 bin 551 yeni vaka tespit edildi.

AFP’nin aktardığına göre, ülkedeki toplam vaka sayısı 3.1 milyonu aşarken, Covid-19 kaynaklı olarak hayatını kaybedenlerin toplam sayısı da bin kişi artarak 133 bin 195’e çıktı.

‘Eyaletlerin açılış süreçleri duraklatılmalı’

Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, The Hill’e yaptığı açıklamada “Şu an epey çetin ve zorlu bir dönemdeyiz” dedi.

Fauci, “Eyaletlerin açılış süreçlerini duraklatmasını sağlamamız gerektiğini düşünüyorum” diyerek mart ve nisan aylarındakine benzer bir kapanmaya gidilmesini kastetmediğini söyledi.

ABD’de son haftalarda özellikle güney ve batı eyaletlerindeki Covid-19 vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanıyor.

Önceki gün de tespit edilen vaka sayısı 60 bin 200 olarak açıklanmıştı.

Uzmanlar, yakında ölüm oranlarının da benzer bir trend yakalamasından endişe ediyor.

Florida’da yoğun bakımlarda yer kalmadı

ABD’de salgın etkisini artırmaya devam ederken felaketin boyutunu gözler önüne seren gelişmeler yaşanıyor. Salgından en çok etkilenen yerlerden biri olan Florida eyaletinde bulunan 48 hastanede artan koronavirüs vakaları nedeniyle yoğun bakım servisinde yer kalmadığı bildirildi.

Sağlık Hizmetleri İdaresi Ajansı (AHCA) tarafından yapılan açıklamada eyalette bulunan diğer 52 hastanede ise yoğum bakım servislerinin yatak kapasitesinin yüzde 10 ve altına indiği aktarıldı.

Eyalet genelinde toplam koronavirüs vaka sayısı 232 bin 718’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4 bin 9’a ulaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler