Türkiye’nin en büyük köprüsü açıldı

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile Van’dan Siirt -Pervari arasındaki mesafenin 5 saatten 2 saate düşeceğini açıklayarak, projenin terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği için terör örgütü tarafından tehditler alındığını bildirdi.

Türkiye’nin en yüksek köprüsü olacak

Bitlis’in Hizan ile Siirt’in Pervari ilçeleri arasında yapılan Türkiye’nin en yüksek köprüsü olma özelliğini taşıyan Beğendik Köprüsü açılış için gün sayıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Beğendik Köprüsü’nün 120 metrelik 2 adet kenar açıklığı ile toplam 450 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde olduğunu belirtti, ve ekledi, 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü olduğunu söyledi.

koprued-1.jpg

Karaismailoğlu, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Siirt’in Pervari ilçesinin; Şırnak, Bitlis ve Van arasında köprü konumunda olduğunu ve Beğendik Köprüsü’nün yapımının bu nedenle büyük önem taşıdığını aktardı.

kopru-1.jpg

Bu Köprü içinde barındırdığı 72 kilometrelik Küçüksu-Hizan Ayrımı – Pervari İl Yolu’nun 11 Temmuz’da Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katılacağı törenle hizmete açılacağını bildiren Karaismailoğlu, proje ile Pervari’nin ulaşım standardının yükseleceğini ve çevre illere yüksek standartlı bir yolla bağlanacağını açıkladı. Bakan, 2014 yılında yapım çalışmalarına başlanan Beğendik Köprüsü’nün 210 metre orta açıklığı ile Dengeli Konsol sistemiyle Türkiye’nin en uzun orta açıklıklı kutu kesitli ard germeli köprüsü olduğunun da altını çizdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler