İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni resmi olarak kaldırılmış oldu.

Söz konusu karar metni şu şekilde:

”Kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu da Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 11’inci maddesi gereğince karar verilmiştir”

 

Süreç nasıl gelişti?

İstanbul Şehir Üniversitesi, eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı tarafından 2008 yılında açılmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP ile Davutoğlu cephesinin yaşadığı yol ayrılığı ve sonrasında gerginleşen ilişkilerin neticesine bağlanan bir takım gelişmeler yaşanmıştı.

İstanbul’un Kartal ilçesinde yerleşke arazisinin üniversiteye usulsüz olarak devredildiği, okulun Halkbank’tan aldığı krediyi ödeyemediği belirtilmişti. Bankanın da harekete geçerek haciz kararı aldırması üzerine kurumda maaşlar ödenemiyordu.

Son olarak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Şehir Üniversitesi’nin, ‘garantör’ konumunda olan Marmara Üniversitesi’ne devredildiğini duyurmuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dün yaptığı açıklamada yaşananlara tepki göstermiş ve şunları söyemişti:

“Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına sebep olanlar ve bu süreçte sessiz kalanlar bir daha ilimden, akademik özgürlüklerden, değerlerimizden, vakıf geleneğimizden ve medeniyet kavramından bahsedecek meşruiyete sahip olmayacaklardır. Bir neslin ortak emeğini yok edenler ve buna sessiz kalanlar nice nesiller boyu bir kara liste olarak hatırlanacaklardır. Bu şartlarda dahi evlerine ekmek götürecekleri maaşlarını dahi almadan aylarca ders veren ilim adamları ve onların yetiştirdiği feryatlarını ve dirençlerini onurla ortaya koyan vakar ve onur sembolü Şehir Öğrencileri ve bir bütün olarak Şehir Çalışanları ise bu ülkenin yüz akları olarak anılacaklardır”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler