Irak’ta Hizbullah hücrelerine baskın düzenlendi

İlk bilgiler aynı zamanda Irak Ordusu mensubu olan ABD karşıtı birkaç komutanının tutuklananlar arasında olduğu yönünde.

Bir Iraklı yetkili başlangıçta Reuters haber ajansına grubun tutuklu komutanlarından en az üçünün ABD ordusuna transfer edildiğini söyledi.

Şii komutanlar, ABD’lilere teslim edildi

Bazı yerel medya kuruluşları da ABD kuvvetlerinin baskına karıştığını bildirdi.

Bir Haşdi Şabi üyesi tarafından atılan tweet, Başbakan Mustafa el-Kadhimi’nin olayla ilgili olarak Haşdi Şabi’nin parçası olan Bedir Örgütü başkanı Hadi el-Ameri’den özür dilediğini iddia etti.

Adsız bir güvenlik kaynağına atıfta bulunan Arapça el-Sumariya televizyonu, tutuklanan 13 Haşdi Şabi üyesinin hepsinin artık serbest bırakıldığını bildirdi. Reuters’sa gözaltına alınanların sayısını 14 olarak verdi.

27 Mart’ta New York Times gazetesi, Pentagon’un ABD askeri komutanlarına Haşdi Şabi’nin bir parçası olan Kata’ib Hizbullah’a karşı bir kampanya hazırlamaya çağıran gizli bir direktif emrettiğini bildirdi.

Korgeneral Robert P. White, yeni bir askeri kampanyanın ayrıca binlerce ABD askerinin Irak’a gönderilmesini gerektireceğini açık bir notla yazdı.

Kasım 2016’da Irak parlamentosu, IŞİD ile savaşta İran tarafından kurulan Haşdi Şabi ve diğer Şii milis örgütleri halka yönelik çok sayıda katliama imza atmıştı. IŞİD ile savaşın bitmesi sonrası ABD ile yaşanan gerginlikler, ABD büyükelçiliğinin yakılmasına ve İran’ın en üst süzey askeri yetkilisi Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ile son noktaya ulaşmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler