Halis Bayancuk Hoca’nın mahkeme kararı açıklandı!

Halis Hoca’nın 3 yıl 1 aydır tutuklu olarak yargılandığı Sakarya dosyası bugün saat 10.00’da görülen duruşma ile devam etti. Duruşmanın ilk dakikalarında avukatın dosyaların birleştirilmesi yönündeki taleplerini reddeden heyet, duruşma savcısının görüşünü istedi. Duruşma savcısı, birleştirme yönünde olumusuz görüş beyan ederken, Halis Hoca’nın tutukluluğunun devam etmesini istedi. Avukat Serkan Türkdoğru’nun savunması sonrası Halis Bayancuk Hoca konuşmak istediğini söyleyerek söz aldı.

Sonrasında Halis Hoca ceza yargılamaları açısından tarihe geçecek savunmasını yaptı. Yaşanan hukuksuzlukları tane tane ve net bir şekilde ortaya koyan Halis Hoca 3 yıldır süren bu tiyatroyu daha fazla izleyemeyeceğini belirtti.

Bu bugünden sonra yargılamalar esnasında hiçbir hukuk ve ahlak ilkesinin gözetilmediğini belirterek artık duruşmalara katılmayacağını söyledi.

Halis Hoca savunmasında, 9 Nisan günü yargılama sırasında TBMM’de korsan bir mahkeme kurulduğunu, muhalefet vekillerinin hezeyanları doğrultusunda tahliye kararının engellendiğini belirtti.

Savunmasında bugüne kadar kendisine ve sevenlerine yapılan haksızlıkları çarpıcı bir dille ortaya koyan Halis Hoca bu zulüm çarkında payı olan herkesten Allah katında şikayetçi olacağını ifade etti.

Bu zulüm sürecinde payı olan siyasilerin, yargının, cezaevi idaresinin ve medyanın bu suçta açık bir şekilde payları olduğunu, söz konusu tevhid ehli olunca birbirine düşma grupların bir araya geldiğini belirtti.

Savunma sonrası ara veren heyet 9 Nisan’da verdiği tahliye kararının arkasında durmayarak Halis Hoca’mızın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Adalet ve hukukun tesisi iddiası ile ortaya çıkanların Halis Hoca’mıza ve tevhid davetine reva gördükleri bu büyük zulmü Aziz ve Kahhar olan yüce Allah’a şikayet ediyor, en kısa zamanda Rabbimizin zalimlerle aramızda hükmetmesini temenni ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler