Akit TV Ana Haber Bülteni Halis Hoca’nın avukatına mikrofonu uzattı

Halis Bayancuk Hoca 9 Nisan günü hakkında verilen tahliye kararı sonrası sosyal medyada ve meclis genel kurulunda HDP’li ve CHP’li vekillerin oluşturduğu linç atmosferinin etkisiyle yeniden tutuklamıştı. Halis Hoca’nın maruz kaldığı medya linçi ve yargısız infaza bir çok farklı kesimden tepkiler gelmişti.

Tecrübeli gazeteci Muharrem Coşkun’un sunduğu Akit TV Ana Haber bülteninde bu akşam Halis Hoca’nın 12 yıldır süren yargılamaları masaya yatırıldı. Avukat Serkan Türkdoğru’ya Halis Bayancuk davalarının bilinmeyenleri ve merak edilen konular soruldu.

Haberde Halis Hoca’nın hiçbir dosyasında somut bir olay veya suç delilinin bulunmamasına rağmen sürekli sahada savaşan iki örgüt ile iltisaklı gibi gösterilmesinin altı çiziliyor. Ayrıca defalarca kez aynı soyut suçlamalar ve iddialarla tutuklanıp serbest bırakıldığı belirtiliyor.

Avukat Türkdoğru, özellikle dosyalarda Halis Hoca’nın lehine olan somut delil ve beyanlarının var olduğunu, bunların göz ardı edilerek tutukluluk sürelerinin makul süreleri aştığını belirtti. Avukat Türkdoğru açıklamalarında ayrıca somut suç delillerinin olmamasının yanı sıra dosya kapsamında Halis Hoca’nın sosyal medyada paylaşılan sohbet ve vaazlarındaki ve dergi yazılarındaki fikirlerinin konu edildiğinin açıkça görüldüğünün altını çizdi

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler