ABD’de ırkçı vali, salgındaki artışta Hispanik işçileri suçladı

WFOR-TV’de yer alan habere göre DeSantis, eyaletteki yeni vaka kümelenmelerinin bir bölümününbüyük çoğunluğu Hispanik olan günlük işçiler ve tarım işçilerinden kaynaklandığını savundu.

Cumhuriyetçi vali düzenlediği basın toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, vaka artışının nedenini, göçmen işçiler ve Hispanik inşaat işçilerinin bulunduğu sıkışık yaşam ve çalışma koşullarının neden olduğunu belirtti.

Irkçı Vali: Paketlenmiş sardalya gibi dolaşıyorlar

DeSantis, “Bu insanların bazıları işe okul otobüsleriyle gidiyor, orada sardalya gibi tıka basa halde duruyorlar, öylece Palm Beach’e ya da diğer bölgelere gidiyorlar ve tüm bunlar hastalığın bulaşmasına elverişli bir ortam sunuyor” diye konuştu.

Irkçı Vali ayrıca salgındaki artışın kaynağı olarak göçmen  kamplarını, bir karpuz çiftliğini ve domates üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Immokalee’yi hedef gösterdi.

Öte yandan, çiftlik çalışanları ve tarım birlikleriyse tıbbi kaynakların ve test mekanizmalarının bu topluklara çok geç ulaştığını ifade etti.

Miami Herald’ın verdiği habere göre,  Florida Tarım Komisyonu Başkanı Nikki Fried, valinin artışa neden olarak gösterdiği işçilerin büyük çoğunluğunun hasadın sona ermesiyle birlikte zaten geçen haftalarda Florida’dan ayrıldığını ve gerçek artışın tarım dışı bölgelerde görüldüğüne dikkat çekti.

ABD’de son günlerde yayımlanan bir rapora göre kısıtlamaların hafifletildiği Florida’da Covid-19 vaka sayısında artış yaşandı. Ülke genelinde vaka sayısı 2,2 milyon rakamını geçerken; Florida’da enfekte olan kişi sayısı 90 bine yaklaştı, 3 bin 107 kişi de öldü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler