Yargıda e-duruşma sistemine geçiliyor

Adalet Bakanlığı, avukatlar için e-duruşma sistemini hayata geçiriyor. Yeni sistemle birlikte avukatlar, bulundukları yerden taraf oldukları duruşmaların görüldüğü mahkemelere video konferans yöntemi ile katılabilecek.

Avukatların, farklı şehirlerdeki duruşmalarına bulundukları yerden ‘UYAP Avukat Portalı’ üzerinden videokonferans yöntemi ile katılabilmesini sağlayan e-duruşma sisteminin test uygulamasına Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı.

Ankara Batı Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen temsili e-duruşmaya Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar ve Edirne Baro Başkanı Alper Pınar, bulundukları illerden videokonferansla bağlanarak katıldı. 

Sistem nasıl çalışacak?

Adalet Bakanlığı’nın, yaşanan olumsuz durumların önüne geçmek için uygulamaya koyulduğunu açıkladığı e-duruşma sisteminde avukatlar UYAP Avukat Portal’dan duruşma sorgula menüsü aracılığı ile duruşmalarını sorguladıktan sonra ilgili duruşmaya, duruşmadan 24 saat öncesine kadar gerekçesini de yazarak talebi gönderebilecek.

Avukatlar elektronik imza yöntemiyle kimlik doğrulaması yaptıktan sonra e-duruşmaya katılabilecek. Avukatların videokonferans ile bağlandıktan sonra bilgileri ve fotoğrafı mahkeme hakimince UYAP sistemi üzerinden teyit edilecek. Ardından duruşma başlayacak.

E-duruşmada yüz tarama ve parmak izi gibi güvenlik önlemlerinin ileriki aşamalarda sisteme eklenmesi planlanıyor. E-duruşma sistemine bilirkişilerin ve uzmanların bulundukları yerden katılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği açıklandı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler