Türk ve Yunan gemileri arasında gergin anlar

Orta Akdeniz’de bulunan Avrupa menşeili savaş gemilerinin Libya’ya doğru yol alan bir Türk kargo gemisi tespit ettikleri bildirildi.

Avrupa Birliği’nin İrini Operasyonu kapsamında gözlem yapan gemilerin, söz konusu geminin Libya’ya silah götürdüğünden şüphelendiği kaydedildi. 

Yunanistan’ın Ekathimerini gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu kargo gemisine iki Türk fırkateyni de eşlik ediyordu. Yine habere göre, Libya açıklarında bulunan Yunanistan Donanması’na ait HS Spetsai fırkateyni, söz konusu gemiye uyarı sinyali gönderdi.

TRT haberi de olayı doğruladı

TRT World’ün haberine göre ise Yunanistan donanması, Libya’ya giden Türk bayraklı bir kargo gemisini ve fırkateynleri durdurmaya çalıştı. Yunanistan ordusuna ait bir helikopterin de duruma müdahale etmek için harekete geçtiği belirtildi. 

Uyarı sonrası geri çekildi

Habere göre Yunanistan donanması ve helikopter, Türk fırkateynlerinin bir uyarı vermesinin ardından geri çekildi.

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hidrokarbon araştırma sahalarıyla ilgili açıklamalarını değerlendirirken Atina’nın “her türlü kötü senaryoya hazırlıklı olduğunu” ifade etmişti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da bugün yaptığı açıklamalarda Stefanis’e tepki göstererek, “O bir dil sürçmesidir. Yunanlıların Türkiye ile savaşmak isteyeceğini ben matematik olarak uygun ve doğru olmadığının altını çizmek istiyorum” diye konuşmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler