Brezilya’da koronavirüs verileri yeniden yayınlanmaya başladı

Brezilya Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden Covid-19’a ilişkin toplam ölü sayısını kaldırması üzerine pazartesi geç saatlerde hükümetin Brezilya vatandaşlarına gerekli bilgiyi sağlama yükümlülüğü bulunduğu kararını aldı.

Moraes, salgının büyüklüğü göz önüne alındığında, tüm ülkenin virüsü dizginlemeye yönelik politikaları şekillendirdiği bir süreçte, hükümetin şeffaf olmak zorunda olduğunu belirtti.

Mahkemenin kararı üzerine geçen hafta cuma günü Covid-19 nedeniyle toplam ölü ve doğrulanmış vaka sayılarını yayınlamayı durduran Brezilya Sağlık Bakanlığı dün öğleden sonra bu veriyi yeniden siteye girmeye başladı.

Hükümetin veri akışını kesmesi yaygın biçimde eleştirilmiş, Brezilya Yüksek Mahkemesi yargıçlarından Gilmar Mendes, veri tahrifinin otoriter rejimlerin bir taktiği olduğunu dile getirmişti.

BREZİLYA’DA SON 24 SAATTE BİN 272 ÖLÜ 

Brezilya Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkede Covid-19 kaynaklı ölümlerin sayısı son 24 saatte bin 272 artarak 38 bin 406’ya yükseldi. Vaka sayısı da 32 bin 91 yükselerek 739 bin 503 olarak kaydedildi. Ülkede şimdiye kadar 311 bin 64 kişinin de iyileştiği belirtildi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler