5 kişiyi öldüren sanığa toplam 244 yıl hapis cezası

Nazilli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, sanık Mustafa Duran tutuklu bulunduğu Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS katıldı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. Söz verilen sanık Duran ise pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Duran’a, Mehmet Kahya, Filiz Kahya, Birol Karakılıç, Emine Özlem Karakılıç ve Bekir Cihan Karakılıç’ı kasten öldürdüğü gerekçesiyle 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, eşi Tülin Duran, kızı Tuğçe Nur Duran, Serpil Karakılıç ve Şükran Karakılıç’ı da kasten adam öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle de sanığı 64 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yakınlarını öldüreceğim, seni yaşatacağım

Mustafa Duran, Nazilli ilçesinde 20 Temmuz 2018’de kayınpederinin evinde, boşanma aşamasındaki eşi Tülin Duran ve çocuğunun da bulunduğu kişilere 2 pompalı tüfekle ateş edip kaçmıştı. Tülin Duran’ın kardeşleri Bekir Karakılıç, Birol Karakılıç ve eşi Emine Karakılıç, komşular Filiz Kahya ve Mehmet Kahya ölmüş, Tülin Duran, kızı Tuğçe Duran, Şükran Karakılıç ve Serpil Karakılıç da yaralanmıştı. Mustafa Duran, olaydan bir gün sonra yakalanmıştı.

Ne olmuştu?

Olay, Nazilli ilçesi İstiklal Mahallesi Nohutçu Kahveleri mevkiinde bulunan 4 numaralı tek katlı müstakil evde meydana geldi. Tülin Duran (46), iddiaya göre, annesinden miras kalan evin tapusunu, ağabeyi Birol Karakılıç’a devrederek bankadan 62 bin lira kredi çektirdi. Çekilen krediyle Tülin Duran, Hürriyet Caddesi’nde bir depo kiralayarak, dayanıklı plastik mutfak eşyaları satışı işine başladı. Galericilik yapan ve bir süre önce iflas ederek bir firmada pazarlamacılık yapmaya başlan eşi Mustafa Duran da iddiaya göre bu işe para koyarak eşiyle ortak oldu. Birlikte çalışan Duran çiftinin arasında, anlaşmazlıklar başladı. Bunun üzerine Tülin Duran, bir süre önce evi terk ederek kızı Tuğçe Duran (24) ile birlikte ölen annesinin yaşadığı İstiklal Mahallesi’ndeki müstakil eve yerleşti, boşanma davası açtı.

9 yaşındaki çocuğun gözleri önünde, iki pompalı tüfekle katliam 

Mustafa Duran, kendisine ait 09 RG 745 plakalı hafif ticari araçla, eşi ve kayınbiraderlerinin birlikte yaşadıkları İstiklal Mahallesi’ndeki eve geldi. Evin yakınına aracını park eden Mustafa Duran, arka koltukta bulunan 2 pompalı tüfeği yanına alarak, evin bahçesinde birlikte yemek yiyen eşi Tülin Duran, kızı Tuğçe Duran, kayınbiraderleri Birol Karakılıç (48) ve Bekir Cihan Karakılıç (50), yengeleri Serpil Karakılıç (43) ve Emine Özlem Karakılıç (45), yeğeni Şükran Karakılıç (25) ile eşinin komşuları olan ve yemeğe katılan Filiz Kahya (38) ile Mehmet Kahya’ya (41) iki pompalı tüfekle art arda ateş etti. Ardından yürüyerek geri döndü, aracına binerek olay yerinden uzaklaştı.

Mehmet Kahya’nın olay yerinde öldüğü, Filiz Kahya’nın da “Uykum var” dedikten sonra yaşamını yitirdiği kaydedildi. Filiz ve Mehmet Kahya’nın olay sırasında yanlarında olan çocukları 9 yaşındaki Utku ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. Şoka giren Utku Kahya da hastaneye götürüldü.

Teslim oldu

Mahalle sakinleri Mustafa Duran’ın katliamın ardından silah sesini duyarak evin önüne toplanan kalabalığın arasından hiçbir şey olmamış gibi geçerek, silahları arka koltuğuna attığı aracına binerek uzaklaştığını söyledi.

Katliam sonrası mahalle polis tarafından ablukaya alındı. Olay yerine emniyet şeridi çekilirken, yaralıların tedavi gördüğü hastane önünde de çevik kuvvet ekibi görevlendirildi. Olay yerinin yakınlarında Mustafa Duran’a ait cep telefonu da bulunarak, incelenmek üzere muhafaza altına alındı.

Cenazeler, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Nazilli Devlet Hastanesi morguna, daha sonra da İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayın ardından kaçan Mustafa Duran, ertesi gün sabah saatlerinde polis merkezine giderek teslim oldu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler