‘Binalar da önemli’ manşeti istifa getirdi

Amerika Birleşik Devletleri Philadelphia kentinde, ülkenin geri kalanında olduğu gibi protesto gösterileri şiddetlendi. George Floyd isimli siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesi sonrası başlayan protestolarda, ırkçılık karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Polis şiddetinin özellikle siyah vatandaşlar üzerinde yoğunlaştığı gerçeğinden hareketle ‘Black lives matter/Siyah yaşam değerlidir’ sloganı, bu tarz protestoların simgesi haline gelmiş durumda. Bazı çevreler, bu sloganın da siyahi ayrımcılık temalı olduğu argümanıyla ‘All lives matter/Bütün yaşamlar değerlidir’ tepkisi gösteriyor. Protestoların şiddetliği bu hassas dönemde, Philadelphia’da yayın yapan bir gazete ve haberi yapan editör, konuyla alay eden bir üslupla attığı manşeti sebebiyle eleştirilerin odağı oldu.

ABD basınında yer alan haberlere göre, The Philadelphia Inquirer Gazetesi, protestolar sırasında ”iş yerlerinin zarar gördüğü” gerekçesiyle ”Binalar da Önemli” manşeti atan editör Stan Wischnowski’nin istifa ettiğini açıkladı. 

Gazete, atılan manşetin ”çok büyük bir hata” olduğunu kabul ederek özür diledi. Gazetenin manşetine, çalışanları da tepki göstermiş ve kınamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler