Adalet yoksa huzur da yok!

ABD Başkanı Donald Trump, siyah Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucunda ölmesine ilişkin, “George Floyd’un Minnesota sokaklarında ölümü, büyük bir trajediydi. Bu asla olmamalıydı.” ifadelerini kullandı.

Trump dün Floyd’un ailesiyle görüştüğünü ve acılarını paylaştığını belirterek “Bugün burada, adalet ve barış isteyen her Amerikalının bir dostu olarak duruyorum. Ayrıca bu trajediyi yağma, hırsızlık ve gözdağı için kullanan herkesin de karşısında duran birisiyim. Misyonumuz, nefret değil iyileşme, kaos değil adalet” yorumunda bulundu. 

Trump, barışçıl protestocuların yanında olduklarını vurgulayarak “Ancak şu anda caddelerde yaşananların adalet ve barışla bir ilişkisi yok. Sokaklardaki şiddet ve vandallık, masumiyeti terörize eden Antifa ve diğer radikal sol gruplar tarafından yönlendiriliyor. Bu gruplar iş yerlerine saldırıyor, binaları yakıyor” dedi.

Kızgın kalabalıkların, bu ülkeye hakim olmasına izin vermeyeceğiz

Minnesota ve protestoların düzenlendiği diğer eyaletlerdeki yetkililer ile temas halinde olduklarına işaret eden Trump, Amerikan adaleti hiçbir zaman öfkeli kalabalık tarafından sağlanmadı. Öfkeli kalabalıkların bu ülkede söz sahibi olmasına izin vermeyeceğiz şeklinde konuştu. 

Ordu göreve hazır

Minneapolis’in Demokrat Belediye Başkanı’nı da eleştiren Trump, “Eğer onlar (eyalet yönetimi) çağrıda bulunursa ordumuz olayları durdurmak için göreve hazır ve istekli. Oradaki birliklerimiz hızlı bir şekilde oraya intikal edebilir.” dedi.

Öte yandan, Twitter hesabından konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Trump, sokaklarda gösteri yapan kişilerin “radikal sol gruplara mensup” oldukları iddiasını yineledi.

Nefes alamıyorum feryadı, polis şiddetini gözler önüne serdi

46 yaşındaki George Floyd, salı günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken bir polisin uzun süre diziyle boynuna basması nedeniyle dakikalarca “Nefes alamıyorum” diye feryad etmişti. Floyd’un olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilmiş, çevredekilerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada viral olmuştu.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde büyük protestolara neden oldu.

Eyalette acil durum ilan eden Vali Tim Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler