Adem Özköse hakkında ‘Ahmet Dede’ soruşturması

1993 yılında Sivas Madımak Otel’de gerçekleşen faili meçhul olaylar nedeniyle 27 yıl boyunca hapiste tutulan Ahmet Turan Kılıç’ın suçsuz olduğu ve haksız tutukluluğun son bulması yönünde bir çok çağrı yapılmıştı. Özellikle ilerleyen yaşı nedeniyle yaşadığı sağlık sorunları, sosyal medyada ”Ahmet Dede’ye özgürlük” sloganıyla kampanyaların başlatılmasına vesile olmuştu.

Yaşanan mağduriyeti gidermek adına özgürlük çağrılarına katılan bir isim de Gazeteci-Yazar Adem Özköse’ydi. Özköse, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ceza affı çıkarması ve Ahmet Dede’nin özgürlüğüne kavuşmasına kadar giden süreçte, haksızlığın duyurulmasına ve zulmün bertaraf edilmesine ciddi şekilde katkıda bulunmuştu.

Bu süreç içerisinde yapmış olduğu paylaşımlar ve yazdığı yazılar nedeniyle Adem Özköse hakkında Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Özköse, ”Suçu ve suçluyu övme” ithamıyla karşı karşıya.

Özköse’den açıklama 

Soruşturma kapsamında bugün Taşdelen Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade veren Adem Özköse, şahsi tweetter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Arkadaşlar! Bir süre önce özgürlüğüne kavuşan Ahmet Dede nedeniyle Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda soruşturma başlatılmış. Suçu ve suçluyu övme ithamıyla başlatılan soruşturma nedeniyle bugün Emniyet Müdürlüğü’ne gidip ifade verdim.  Soruşturma bir şikayet olmamasına rağmen direkt kamu adına açılmış. Soruşturmaya konu edilen paylaşımım ise Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanan kararname üzerine yaptığım paylaşımdır. Bu paylaşımın neresinde suç ve suçlu övülüyor?”

Adalet Bakanlığı’na Çağrıda bulundu

Özköse yaptığı açıklamanın devamında Adalet Bakanlığı’na çağrı yaparak Sivas Davası’nın yeniden açılmasını istedi. Özköse açıklaması şu şekilde: “Bu soruşturma vesilesiyle Adalet Bakanlığı’na seslenmek istiyorum: Madem bu kadar basit bir mesele hakkında soruşturma açıyorsunuz. Ben size daha önemli bir mesele söyleyeyim. Sivas Davası’nı yeniden açın ve gerçek katillerle mağdurlar artık ortaya çıksın. Ben son nefesime kadar Ahmet Dede’nin hak ve hukukunu savunacağım. Asıl haklarında soruşturma açılması gerekenler ise kurban olarak seçilen bu insanların hayatlarını çalanlardır.”’

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler