Tartışmalı belgesel, Youtube’dan kaldırıldı

Michael Moore ve Jeff Gibbs, ”Bowling for Columbine” ve ”Fahrenheit 9/11” gibi tüm zamanların en çok gişe yapmış belgesellerinin altında imzası bulunan, ‘muhalif’ ‘eleştirici’ ‘aykırı’ çalışmaları olan yapımcılar. Moore daha çok senaryo işini üstlenirken Gibbs yönetmen koltuğunda oturuyor.

İkilinin son çalışması ”Planet of The Humans” isimli belgesel, kaldırılmadan önce 8 milyondan fazla kez görüntülendiği Youtube üzerinden ücretsiz olarak izlenebiliyordu.

Konusu itibariyle çok tartışılmıştı

Planet of the Humans, rüzgar ve güneş enerjisi gibi yeşil enerji kaynaklarının uzun vadede sürdürülemez olduğu yönünde tartışmalı bir iddiada bulunmuştu.

Gibbs film YouTube’dan kaldırıldıktan sonra Deadline’a bir açıklama yaptı.

Açıklamada Gibbs, “Filmimizi kaldırma ve halkın onu görmesini engelleme girişimi Planet of the Humans’ın siyasi eleştirmenlerince gerçekleştirilen küstah bir sansür girişimidir” diye yazdı.

Çevre hareketinin yer yer Wall Street’le ve sözde ‘yeşil kapitalistlerle’ nasıl işbirliği yaptığı hakkında ciddi bir tartışma başlatan bir filmi kaldırmak telif hakları yasasını suistimal etmektir.

Filmimde telif hakkı ihlali kesinlikle bulunmuyor. Bu sadece filmin muhaliflerinin, ifade özgürlüğü hakkını alaşağı etme yönünde bir başka girişimi.

“Bu sorunu çözmek için YouTube’la birlikte çalışıyoruz” diye devam eden Gibbs, “ve filmi mümkün olan en kısa sürede tekrar yükleyeceğiz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler