NYT, veri paylaşmaktan yoruldu 100 bine yakın isim listesi yayınladı

Amerika Birleşik Devletleri’nde yayın yapan ünlü The New York Times gazetesi, ülkede 100 bine yaklaşan yeni tip koronavirüs Covid-19 kaynaklı ölümleri gazetenin ilk sayfasına taşıdı ve iç sayfalarda, ölen kişilerin tam isim listesini sıraladı. 

New York Times, Covid-19 ölümlerini “ABD, 100 bin ölüme yaklaştı, hesap edilemeyen bir kayıp” başlıklı kapak sayfasında hayatını kaybeden insanların yanı sıra “Onlar sadece bir listede isimler değillerdi. Onlar bizdi” ifadelerini kullandı. 

Gazetenin kapak sayfasında hayatını kaybeden bin kişinin adları yer alırken içerideki sayfalarda Covid-19 nedeniyle ölenlerin tamamının adı yer aldı.

New York Times’ın grafik tasarım editörü Simone Landon, bu kapağı yapma nedenlerinin trajediyi kişiselleştirebilmek ve ekibin sürekli pandemi haberi ve sayısal veriler aktarmaktan yorulması olarak açıkladı.

ABD’de,  Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 97 bini geçmiş durumdayken bir yanda Başkan Donald Trump’ın golf oynarken kameralara yakalanması diğer yanda ülkenin önde gelen gazetelerinden New York Times’ın ”pandemi haberlerinden yorulması” ülkenin ahlaki çöküşünün net bir göstergesi oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler