Suriye’de Esad hükümeti, ülkenin en zengin iş adamı Makluf’un malvarlığına el koydu

Suriye’de hükümet, ülkenin en zengin insanı ve Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kuzeni Rami Makluf’un  tüm malvarlığına el koydu. 

Reuters’ın haberine göre Makluf’un eşi ve çocuklarının da mal varlıklarına el konuldu.

Suriye Maliye Bakanı tarafından imzalanan belgede el koyma kararına, “Makluf’un Suriye Telekom Denetleme Kurumu’na borçlarını ödemesinin garantisini sağlamak olduğunu” gerekçe olarak sundu.

Makluf, geçen haftalarda Suriye Devlet Başkanı Esad’ı açık bir şekilde suçlayan videolar yayınlamaya başladı. Suriyeli iş insanı son olarak pazar günü yetkililerin kendine Syriatel’in CEO’luğunu bırakması için baskı yaptığını söyledi.

Makluf daha önce “Benden şirketlerimden uzaklaşmamı ve emirlerinin dışına çıkmamamı istiyorlar. Gözlerim bağlanmış halde, karşılık veremiyorum” demiş ve “Şirketlerin üst düzey yöneticilerini tutuklayarak baskılara başladılar bile” ifadelerini kullamıştı.

Suriye ekonomisinin yüzde 60’nı temsil ediyordu

Suriyeli iş adamı Makluf’un son 20 senedir Suriye hükümetini ve Şam’ın iç savaş için yaptığı harcamalarının büyük bir bölümünü finanse ettiği herkesçe biliniyor. ABD ve AB geçtiğimiz yıllarda Makluf’u ‘kara listeye’ almıştı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler