Çinli yetkililer salgınla ilgili yalan mı söyledi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ortaya çıktığı kent olan Vuhan’da yaşayan ve internet üzerinden salgına ilişkin gördüklerini ve duyduklarını paylaşan Çinli sosyal medya yazarı Fang Fang, salgının başladığı dönemlerde yetkililerin, virüsün insandan insana bulaşmadığını söyleyerek halkı yanlış yönlendirdiğini öne sürdü.

İngiliz medyasına konuşan Fang, salgının bulaşıcı olduğunu ilk olarak Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğretmen olan kardeşinin söylediğini ifade etti.

Fang Fang, “Şimdi geçmişi düşündüğümde, virüsün bulaşıcı olduğunu ilk olarak bana en büyük kardeşim söyledi. Kendisi Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğretmen. Bana, ‘Vuhan’da Bilinmeyen Kökenli Virüs Şüphesi’ başlıklı bir makale yolladı.” dedi.

Makaleyi okumadan önce yetkililerin, “Virüs insanlar arasında bulaşıcı değil. Kontrol edilebilir ve önlenebilir bir salgın” dediğini belirten Fang, “Bunu duyduğumuzda rahat bir nefes almıştık. Ancak bize yalan söylediler.” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler