Dünyanın en kalabalık mülteci kampında ilk vaka görüldü

Covid-19 pandemisi başladığından bu yana yardım örgütleri, dünya genelinde mülteci kamplarında salgının korkunç sonuçları olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Bu senaryonun önüne geçmek için Bangladeş’de bulunan ve dünyanın en büyük mülteci kampı olan Kutupalong Kampı, Nisan ayı başında büyük ölçüde dış dünyaya kapatıldı. Kampa giriş çıkışlar yalnızca acil durumlarla sınırlandırıldı. Bu düzenlemenin denetimi için sokaklar kapatılırken, polis ve devriye güçleri görevlendirildi. Kutupalong, Mynmar ve Bangladeş hükümetlerinin zulümlerinden kaçan Arakanlı mazlumların sığındığı ve uluslararası kurumların denetiminde olan bir kamp

Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC) ve CARE Almanya gibi yardım örgütleri, geçen haftalarda olabildiğince kapsamlı önlemler aldı. Sağlık personeline gerekli eğitim verildi, karantina alanları oluşturuldu. IRC’nin verilerine göre bir birimin bin 700 yataktan oluşması planlanıyor, bu yataklardan birkaç yüzü ise kullanıma hazır durumda. Ayrıca 10 solunum cihazının bulunduğu bir yoğun bakım bölümü de oluşturuldu.

Kamptaki ilk vaka tespit edildi

Birkaç gün önce ise korkulan oldu. Kendini iyi hissetmediği için en yakın muayenehaneye giden bir mültecide COVID-19 semptomları görüldüğü tespit edildi. Bunun üzerine yapılan test, şüpheleri doğrulayan bir sonuç verdi. Test sonucu pozitif çıkan mültecinin ailesindeki altı kişiden daha test için örnek alınarak, bu kişilerin karantinaya gönderildiği kaydedildi.

Bangladeş Hükümeti ve IRC, Deutsche Welle’ye enfeksiyon zincirini kırmak için büyük bir baskı altında çalıştıklarını ve sürecin devam ettiğini aktardı.

Teşhis edilen vaka nedeniyle şu anda kapasitesinin çok üzerinde kişinin kaldığı kamptaki 855 binden fazla mültecinin yanı sıra, kampın yakınlarında yaşayan 440 binden fazla bölge sakini de tehdit altında. Hükümet, kampın dışında da vakalar görüldüğünü, ancak durumun kontrol altında olduğunu kaydediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler