Vietnam’da durumu kritik Covid-19 hastasına akciğer nakli yapılacak

Covid-19 salgınında bugüne kadar ölümün görülmediği Vietnam, sağlık durumu kritik Covid-19 hastasını hayatta tutmak için seferber oldu.

Vietnam haber ajansı VNA haberine göre, Vietnam Hava Yolları’nda pilot olarak görev yapan 43 yaşındaki İngiliz hastanın giderek kötüleşmesinin ardından son çare olarak akciğer nakli yapılmasına karar verildi.

“91. vaka” olarak kayıtlara geçen ve koronavirüsü 13 Mart’ta Hanoi kentindeki bir barda kaptığı tahmin edilen hastanın akciğerlerinin yüzde 10 kapasitede çalışabildiği ve solunum ünitesine bağlı yaşadığı aktarıldı.

Hastada ayrıca bağışıklık sisteminin aşırı sitokin enzimi salgılamasından kaynaklanan kan pıhtılaşması görüldüğü, bu sebeple sağlık durumunu daha ciddi hale geldiği kaydedildi.

Tedavi ile ilgilenen uzman heyeti, hastanın hayatta tutulabilmesi için akciğer nakli yapılmasına onay verdi.

Vietnam’da bugüne kadar virüs kaynaklı ölüme rastlanmadı

Haberin duyulmasının ardından Vietnam Savaşı’na katılan 70 yaşındaki eski askerin de aralarında olduğu 10 kişi hastaya organ bağışlamak için gönüllü oldu.

Öte yandan ülkede sağlık durumu kritik bir hasta daha bulunuyor. Birleşik Arap Emirleri seyahati dönüşünde testi pozitif çıkan 50 yaşındaki kadın hastanın, zamanla akciğer hasarının çoğaldığı, ancak sonrasında ateşinin düşerek nabzının ve kan basıncının normale değerlere dönüş yaptığı kaydedildi. 

Covid-19 salgının ortaya çıktığı Çin ile uzun kara sınırı olan Vietnam’da bugüne kadar virüs kaynaklı ölüme rastlanmadı. 95,5 milyon nüfuslu Güneydoğu Asya ülkesinde şu ana kadar yalnızca 288 vaka görüldü. Bunlardan 252’si iyileşirken halen tedavisi süren 36 vaka mevcut.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler