Covid-19, açlık ve yoksulluğu arttırdı

İspanya’da Covid-19 öncesinde geçim sıkıntısı yaşayan aileler, salgınla birlikte ekonominin durma noktasına gelmesiyle büyük bir darbe aldı.

Ülkede olağanüstü halin başladığı 14 Mart’tan bu yana sadece Madrid’de gıda yardımı alanların sayısının 100 bini bulduğu öğrenildi.

Belediyelere ait sosyal hizmetler müdürlüklerinin ve vakıfların girişimiyle her gün tonlarca gıda malzemesi ve yemek dağıtılıyor.

Caritas, Cruz Roja gibi önemli STK’lerin temsilcileri de Covid-19 öncesinde ülkede yoksulluk sınırının altında 4,5 milyon kişinin yaşadığını, salgın sonrasında bu sayının 6 milyonu geçebileceği öğrenildi.

İspanya’da Covid-19’un başlamasından bu yana yaklaşık bir milyon kişi işsiz kaldı. Hükümet ve sendikaların anlaşmasıyla 30 Haziran’a kadar uzatılan Kısa Çalışma Ödeneği’nden yaklaşık 3,5 milyon kişi yararlanıyor. Böylece salgın sebebiyle çalışamayan kişilerin maaşının, yüzde 70’i devlet tarafından ödeniyor

İspanya hükümeti, bu yıl için ülke ekonomisinde yüzde 9,2 daralma ve işsizlik oranının yüzde 19’a çıkması öngörüsünde bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler