Meksikalı kartel lideri Covid-19 nedeniyle öldü

Los Zetas adlı tehlikeli suç kartelinin yüksek rütbeli üyesi May, baş kesme olaylarıi ile  suçlanmıştı ve on yıldan uzun süredir hapisteydi.

Ağustos 2008’de Meksika’nın Yucatan eyaletinde 12 kişinin başını kestiği iddia edilen May, daha sonra yakalanarak tutuklanmıştı.

45 yaşındaki kartel lideri, Covid-19 semptomlarının göstermesinden bir hafta sonra, Mexico City’nin batısında bulunan Jalisco eyaletindeki yüksek güvenlikli bir hapishanede öldü.

Aslında eski kartel lideri son nefesini 8 Mayıs’ta vermişti ama Meksikalı yetkililer, ölümünü geçtiğimiz pazar günü kamuoyuna ilan etti. May’e ölümünden iki gün önce Covid-19 teşhisi konmuştu.

“Şişman May” anlamına gelen “El Gordo May” lakaplı May, organize suç örgütü, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından aldığı 37 yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gözaltında tutulduğu sırada May, şiddet olaylarıyla ünlü kartelin iki fraksiyonundan biri olan Old School Zetas’ın bölgesel lideri olarak tanınıyordu.

Son zamanlarda etkisinin popülaritesini kaybetmiş ve etkisi azalmış olsa da Los Zetas, Meksika’nın en tehlikeli uyuşturucu kartellerinden biri olarak görülüyordu.

Karetelin örgütsel faaliyetleri arasında, uyuşturucu kaçakçılığı, adam kaçırma, gasp, cinsel amaçlı insan kaçakçılığı ve silah ticareti bulunuyordu.

Los Zetas, çalışmaya başladıkları Körfez Karteli’nden kendi kartellerini kurmak için ayrılan asker kaçakları tarafından kurulmuştu. Örgütün eski lideri, Z-42 lakaplı Omar Trevino Morales’in yakalanmasının ardından kartel, ikiye bölünmüştü. İki grup birbirleriyle 2018 sonuna değin savaşmıştı. 

Johns Hopkins Üniversitesinin yayınladığı verilerine göre, Meksika’da 35 binden fazla Covid*19 vakası bulunurken, yaklaşık 3 bin 500 kişi de hayatını kaybetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler