Sabiha Gökçen açılıyor

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Terminal İşletmesi İSG, “Havalimanımızda iç hat uçuşlarının onay verilmesi halinde 28 Mayıs’ta başlamasını planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Covid-19 salgınının etkilerini dünyada en ağır yaşayan sektörlerden biri de sivil havacılık sektörü oldu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki tüm yolculu uçuş operasyonlarına 28 Mart 2020’de ara vermişti. 

Bu süreçte bir yandan tesislerinin bakımlarını gerçekleştirirken diğer taraftan da tekrar faaliyete başlayacakları tarihe yönelik hazırlıklara devam edildi.

Havacılıkta yeni bir düzene geçildi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından getirilen yeni kurallara göre, terminal binası içine maskesiz hiçbir yolcu alınmayacak. Ayrıca yolcu yakınları terminale kesinlikle giriş yapamayacak. Uçağa ise sadece bebek bakım malzemeleri, laptop ve kadın el çantaları alınabilecek. Ayrıca 100 mililitre sıvı kısıtlaması devam ederken alkol oranı yüksek olan kolonya, dezenfektan gibi sıvıların 100 mililitre altında olması şartıyla uçağa alınmasına izin verilecek.

Maskesiz çalışana izin verilmeyecek

Terminal personelinin 20 Mayıs günü işbaşı yapması ve normal çalışma düzenine kademeli olarak geçişi planlanıyor. Tüm personel maske ve yüz siperliği takacak ve maskeler gün içinde 4 saatte bir değiştirilecek şekilde çalışanlara dağıtılacak. Personel servislerinde ve ofislerde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına özenle riayet edilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler