Silivri Cezaevi’nde 44 mahkumun Covid-19 testi pozitif çıktı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı basın açıklaması şu şekilde:

Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda bazı tutuklu ve hükümlülerde Kovid-19 belirtilerinin gözlemlenmesi üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gerekli görülmüştür. Silivri Ceza İnfaz Kurumu 7 numaralı L tipi Cezaevi’nde koronavirüs gözlemlenen ve hemen akabinde sağlık kurumuna sevk edilen 2 tutuklu/hükümlünün Kovid-19 testleri pozitif çıkmıştır. İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, iki şahısla temasta olduğu değerlendirilen tutuklu/hükümlüler üzerinde kapsamlı bir filyasyon çalışması yapılmıştır. Yapılan testlerde 42 tutuklu/hükümlünün daha Kovid-19 testleri pozitif çıkmıştır.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Devlet Hastanesi’ne sevk edildiler

Uzman doktorlar tarafından yapılan muayene, tetkik ve testlerin sonucunda herhangi bir semptom göstermeyen 40 tutuklu/hükümlünün tedavi ve takibinin, kurumda belirlenen izolasyon alanında doktor gözetiminde yapılmasına karar verilmiştir. Diğer 2 tutuklu/hükümlünün tedavisine ise bir süre daha hastane ortamında devam edilecektir. Hastanede tedavisi süren ilk 2 vaka da dahil edildiğinde; Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda Kovid-19 tanısı konulan 44 tutuklu/hükümlünün genel sağlık durumları iyidir. Bu hassas süreç şeffaflıkla yürütülmekte olup tedavisi devam eden her bir tutuklu/hükümlünün ailesi bilgilendirilmiştir.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 13 Nisan’da yaptığı açıklamada ise açık cezaevlerinde üç mahkumun salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Bakan, 28 Nisan’da yaptığı açıklamada “Dört ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye Covid-19 tanısı konuldu, tamamı hastanelerde tedavi altında, sağlık durumları iyi” demişti.

22 Nisan’da Buca Kapalı Cezaevi’nde 65 tutuklu ve hükümlünün Corona virüsü testinin pozitif çıktığı açıklanırken, 28 Nisan’da da Konya E Tipi Cezaevi’nde Covid-19 tanısı konulan 55 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler