Rusya’da Çin’den daha fazla insan enfekte

Rusya, güncel verilere göre, virüsün menşei ülkesi Çin’den daha fazla koronavirüs enfeksiyonuna sahip. Moskova’daki Rus yetkililer 87.000’den fazla insanın koronavirüsten enfekte olduğunu açıkladı.

Johns Hopkins Üniversitesi’nden elde edilen verilere göre, şu anda Çin’de yaklaşık 84.000 enfekte vaka var. Bununla birlikte, rakamlar aslında kıyaslanabilir değil. Her iki ülke için uzmanlar bildirilmeyen vaka sayısının yüksek olduğunu varsayıyor.

Rusya’daki resmi enfeksiyon rakamları son haftalarda keskin bir artış gösterdi. Bu gelişme batı Avrupa ülkelerinde zaten gözlemlenmişti. Bugün Rus istatistiklerinde yaklaşık 6200 yeni enfeksiyon kaydedildi ve Rus sağlık sistemi büyük baskı altında.

Şimdiye kadar ülke çapında, Covid-19 tespit edilen yaklaşık 800 kişi yaşamını yitirdi. Çin şu ana kadar 4.500 korona ölümü bildirdi.

Rusya’da en çok etkilenen şehir milyonlarca insanın yaşadığı bir metropol olan Moskova.  Neredeyse bir aydır sokağa çıkış kısıtlamaları bulunan Moskova’da vatandaşlar sadece özel bir izinle çalışmaya gidebiliyorlar. Başta sıkı denetimler uygulanırken, zaman zaman kalabalığa yol açan bu denetimler sebebiyle, şehir yönetimi binlerce insanı enfeksiyon riskine maruz bırakmakla suçlandı. Sonrasında da kontroller gevşetildi.

Uzmanlar ayrıca, virüs yayıldığında ücret kesintisi yapmaksızın vatandaşları bir aylığına tatile gönderen Vladimir Putin’in aldığı tedbiri de eleştirdiler. Bu, virüsle mücadelede yarardan daha fazla zarar verdi çünkü birçok insan hala seyahat ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler