Muhammed bin Salman kendini reformcu olarak sunmak istiyor

Suudi Arabistan artık 18 yaş altındakiler için ölüm cezasını kaldırdı. Hükümet, kraliyet ailesinin bu konuda bir kararname yayınladığını açıkladı. Ölüm cezası, artık suç anında reşit olmayanlara uygulanmayacak. 18 yaş altındakiler tarafından işlenen suçlar için verilen azami ceza, çocuk cezaevinde on yıl hapis cezası olarak belirlendi.

Daha önceden de cumartesi günleri kırbaçlanma cezası kaldırılmıştı. Her iki karar da Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın liderliğindeki reformların ardından alındı. 2017 yılından bu yana ülke politikalarını yöneten veliaht prens Suudi Arabistan krallığını, insan hakları örgütlerinin eleştirmenlerinin üzerlerindeki artan baskısının eşlik ettiği ekonomik ve sosyal açığı gidermeye çalışıyor. Yani batının sempatisini kazanmaya çalışıyor veya Kur’an’ i bir dille izzeti ve şerefi kafirlerin yanında aramaya devam ediyor.

Suudi Arabistan’daki ölüm cezası insan hakları örgütleri tarafından sıklıkla dillendiriliyordu. En son Af Örgütü yıllık ölüm cezası raporunda, “Suudi Arabistan 2019 yılında dünya çapında infaz sayısında genel bir düşüş olmasına rağmen rekor sayıda insan idam etti.” dedi. Buna göre, geçen yıl krallıkta daha önceki yıllara göre 184 kişi daha fazla idam edildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler